Llibres Artesans s'adhereix a l'Ecoxarxa del Bages

Llibres Artesans Ecoxarxa del BagesLlibres Artesans forma part a partir d’avui (Nov/2011) de l’Ecoxarxa del Bages. Això significa que podeu bescanviar tots els llibres per hores si formeu part d’aquesta xarxa, o bé si empreu una altra moneda social enxarxada a la XES. També podeu venir a la parada d’alguna de les fires i mercats als que assistim.

Què és l'Ecoxarxa del Bages?

A Bona Hora (l'ecoxarxa del Bages) és una comunitat d’intercanvi de béns i serveis amb moneda social; una xarxa de persones que volem cobrir les nostres necessitats localment, a través de l'intercanvi directe o de l'ús d'una moneda social pròpia, cercant establir unes relacions comercials més justes, properes i transparents. La moneda social de l'ecoxarxa del Bages es diu hora, ℏ. Es basa en l’hora de treball, un valor real, proper i constant, en comptes d’un valor fictici com l’euro. Aquesta moneda ens permet fer intercanvis multilaterals entre les persones que formem l’ecoxarxa.

Com funciona?

Funcionem amb dos tipus d’intercanvis:

  • Intercanvis directes: Jo et dono un pa rodó i tu m’arregles la bicicleta.
  • Intercanvis amb moneda social: Jo et dono un pa rodó i tu em dónes mitja hora, que has guanyat arreglant la bicicleta de la Maria.

A més d’intercanviar de forma particular, cada dos mesos ens trobem als mercats de l’Estraperlo, que es fan a diferents indrets del Bages.

Com formar-ne part

Per apuntar-te adreça’t al punt d’informació dels mercats de l’Estraperlo o bé envia’ns un correu electrònic. També pots venir a les assemblees per tal de decidir entre totes què ha de ser l’ecoxarxa A bona hora.

Volem crear una alternativa real i possible a l’actual sistema econòmic que no ens agrada i que trobem injust. Si penses el mateix, és una bona hora per afegir-se a l’Ecoxarxa!

relacionat
Compartir a les xarxes socials