Lectura de texts a la parada

Lectura de texts a les 5 de la tarda

A partir d'avui, cada vegada que es munti parada de Llibres Artesans, ja sigui per a una fira, mercat, exposició o altres esdeveniments, hi haurà lectura de texts a les 5 de la tarda. Llegirem fragments de relats breus, aforismes, microcontes, poemes... tant dels llibres artesans com dels relats per emportar, les aquarel·les, els punts manuscrits i altres artefactes literaris. Podeu venir a escoltar o bé afegir-vos a la lectura.

Lectura de texts, a les 5 de la tarda, en totes les parades de Llibres Artesans.

Encetem etapa l'any dels 15

No és la primera vegada que algú em dona una bona idea en una fira. Aquesta me la va donar una dona en una de les últimes de 2016, no recordo exactament on era. Em va dir que podria posar un cartell a la parada en el que anunciar "Recital a tal hora" i, a aquella hora, llegir texts propis dels llibres.

Malgrat que al principi era molt reticent, penso que pot ser una bona manera de contactar amb el públic, de donar-se a conèixer, potser fins i tot d'aprendre a recitar -això ho veig més difícil.

Penso que és el moment de tenir aquest espai fixe. No en vull dir recitals perquè no sé recitar. Serà una lectura de texts i presentació de novetats, comentaris, torn de preguntes, etc. Les persones que hi assisteixin també podran llegir els texts que vulguin. Podem llegir fragments de llibres, aforismes, microcontes… de qualsevol dels llibres i altres artefactes literaris que hi hagi a la parada.

La idea és fer-ho sempre a la mateixa hora cercant que, amb el temps, tothom sàpiga que hi haurà lectura de texts a les 5 de la tarda, sense que calgui demanar ni confirmar res.

Cada dia de fira, qualsevol fira, a les 17:00h.

És una bona hora, penso, després de la sobretaula i abans de les hores amb màxima densitat de visitants, en les que seria massa atapeït. A totes les fires hi ha unes hores, després de dinar, que són molt ensopides i avorrides, dedicades en general a la lectura, meditació, reflexions sobre la vida i tertúlies diverses fins a les 5, que és l’hora en la qual la cosa es torna a moure de mica en mica. La meva idea és avançar una mica la tarda, que tingueu un al·licient a venir, i així podem compartir aquesta estona amb la calma que mereix, sense els moments més estridents de cada fira. Per això he evitat les franges de 12 a 2 i de 6 a 8.

Finalment, és una hora molt fàcil de recordar ja que sol ser en la que obren els comerços i tot tipus d’establiments a la tarda.

Sigui com sigui, vagi com vagi, us hi esperem!

relacionat
Compartir a les xarxes socials