A la recerca de l'aforisme perdut

Feia mesos que posposava la feina de classificar, en diferents paraules clau, els 301 aforismes publicats fins ara en sis llibres recull, però quan m’hi he posat m’ho he passat teta.

Un moment del procés de classificació

No és tan fàcil com pot semblar: la finalitat d’aquesta classificació és escriure a mà tot el recull en quaderns d'índex alfabètic reciclats. Per tant, havia d’aconseguir disposar els aforismes en paraules clau començades per totes les lletres de l’alfabet, i a més en una quantitat d’aforismes equivalent per a cada lletra. Bé, no exactament equivalents ja que els índexs assignen un nombre de pàgines diferent a cada lletra segons els cognoms que previsiblement l'ocuparan. Per exemple: la M, 5 pàgines; la N, 2 pàgines; la J, 1 pàgina i així anar fent.

Però al final ha estat un plaer, un joc. Per exemple, he hagut d’emprar paraules clau com a mínim curioses com ara #zen, #whisky o bé #zas! i aquest ha estat un dels grans al·licients del projecte.

Inventari d'aforismes curts en català

L’única dificultat afegida ha arribat al final: en sumar-los em sortien 300 aforismes per comptes de 301, n’havia perdut un pel camí! Per sort l’he acabat trobant aviat.

El proper pas és escriure una trentena d’aforismes nous, fins als 333 que formaran el corpus del llibre manuscrit (i d’altres projectes ultrasecrets que és massa aviat per explicar-vos).

Gràcies pel suport i fins aviat!

relacionat
articles: 
Compartir a les xarxes socials