Sant Jordi a casa per teletransport

Un mar degota navega pel ciberespai i es materialitza a casa de les persones subscrites.

UN MAR DEGOTA m. 1, Estiu de 2016. Ferran Cerdans Serra.

Us presento, amb molta il·lusió, una nova idea per celebrar el Sant Jordi de confinament, que s’uneix als llibres digitals personalitzats, i a les lectures lliures que sempre heu pogut fer en aquesta pàgina web.

Sant Jordi és, per a mi, el millor dia de l’any. De fet penso, com molta gent, que el 23 d’abril hauria de ser la Diada nacional. Sigui com sigui, no puc imaginar-me un any sense la festa del llibre i la rosa.

La meva idea inicial —quan va començar tot i encara no s’entreveia ni la magnitud ni els efectes de la pandèmia—, era fer arribar el mar degota a casa de les suscriptores per enviament postal. Ara mateix, però, no hi ha cap manera segura de fer i enviar la revista.

Llavors, el dia 23 enviaré el número 16 en dues versions electròniques.

  • D’una banda, un pdf pensat per llegir en pantalla o bé per imprimir en A4.

  • D’altra banda, per a qui tingui ganes de treballs manuals —i aquí és quan dono feina de confinament—, el pdf original amb la paginació de la revista. És a dir, el mateix que faré servir jo per a l’exemplar “oficial” més endavant. Aquest es pot imprimir en A4, blegar i grapar. Per si algú no té experiència, enviaré instruccions de com fer-ho.

PDF paginat de la revista d'autor Un mar degota n. 15, de Ferran Cerdans Serra.

El resultat serà com rebre el mar degota a casa, passant pel ciberespai, en format kit de construcció. D'alguna manera, em recorda aquells enginys amb raigs de les pelis de ciència-ficció amb els que envien coses d’una banda a l’altra. Un Sant Jordi teletransportat.

L’exemplar físic amb tots els ingredients a la carpeta, l’esborrany original, les postals, les lletres de films... el deixarem per a més endavant, quan el pugui fer i enviar de manera segura.

Penso que serà una bona manera de celebrar el Sant Jordi, sobretot per a qui s’animi a construir a casa el fanzine. Potser ara encara no ens ho sembla, però el 23 ens alegrarà una mica el dia.

N’estic segur.

Cuideu-vos, cuidem-nos.

Ferran

Maquetació de la revista d'autor Un mar degota n. 15, de Ferran Cerdans Serra.

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials