Perdonin el Joan Turu

Fa unes mesos us feia una de les preguntes més fàcils de la història de les preguntes: Qui és l’artista convidat? L’estil inconfusible del Joan Turu era evident, però de totes maneres, aquí teniu la resposta:

Joan Turu retolant títols Perdonin

De la mateixa manera que la majoria d’artistes que han col·laborat amb el llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi, el Joan també és ex-alumne de l’Escola d’Art de Manresa. Algun dia valorarem la tasca que s’ha fet en aquesta Escola, que de moment aguanta i no es troba en perill de retallada.

Precisament les reivindicacions són marca de la casa del Joan, i per això és un col·laborador ideal per al projecte Llibres Artesans, i específicament per a un llibre amb bones dosis de crítica social. Aquí tenim un exemple de les seves il·lustracions, tan necessàries, en aquest cas sobre la Llei de Seguretat Ciutadana:

Joan Turu: Protestar és un deure

Tal com ens explica a la biografia, amb un llapis i una caixa de colors el Joan Turu vol “transmetre al món la manera com m'agradaria que anessin les coses, i de crear per uns instants en un paper un món on paraules com respecte, solidaritat, empatia, pau i sobretot amor, són viscudes dia a dia”. I això, gairebé sempre, amb l’ajuda del seu ocellet, una altra marca de la casa.

Ocellets del Joan Turu

Aquest ha estat segurament l'any del Joan, un dels il·lustradors que s'ha donat a conèixer més ràpidament els últims temps. Els seus últims treballs han estat "Avis i Àvies", de Teresa Clua, i "Som solidaris", de l'Editorial Barcanova. Val a dir que el facebook, que critiquem amb raó per milers de coses, també té un costat útil com a eina de difusió. Podeu seguir també les seves aventures il·lustrades reivindicatives al bloc Joan Turu [Artista de Revista].

La sèrie inicial Joan Turu del Perdonin que no em disculpi, que constava de 12 llibres més un "fora de sèrie" que el Joan va sortejar, ha quedat reduïda a la meitat, però encara teniu exemplars disponibles a la botiga online:

sèrie Joan Turu del Perdonin

Si voleu aconseguir un d'aquests exemplars únics podeu dirigir-vos a la tenda online [coberta Joan Turu] o bé venir-me a veure en alguna de les cites de l’agenda.

Moltes gràcies Joan per la teva col·laboració!

“Si canvies el punt de vista des del que mires el món, canvies el món!” - Joan Turu
relacionat
títols: 
gènere literari: 
articles: 
Compartir a les xarxes socials