Perdonin el Joan Turu

Fa unes mesos us feia una de les preguntes més fàcils de la història de les preguntes: Qui és l’artista convidat? L’estil inconfusible del Joan Turu era evident, però de totes maneres, aquí teniu la resposta:

De la mateixa manera que la majoria d’artistes que han col·laborat amb el llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi, el Joan també és ex-alumne de l’Escola d’Art de Manresa. Algun dia valorarem la tasca que s’ha fet en aquesta Escola, que de moment aguanta i no es troba en perill de retallada.

Precisament les reivindicacions són marca de la casa del Joan, i per això és un col·laborador ideal per al projecte Llibres Artesans, i específicament per a un llibre amb bones dosis de crítica social. Aquí tenim un exemple de les seves il·lustracions, tan necessàries, en aquest cas sobre la Llei de Seguretat Ciutadana:

Tal com ens explica a la biografia, amb un llapis i una caixa de colors el Joan Turu vol “transmetre al món la manera com m'agradaria que anessin les coses, i de crear per uns instants en un paper un món on paraules com respecte, solidaritat, empatia, pau i sobretot amor, són viscudes dia a dia”. I això, gairebé sempre, amb l’ajuda del seu ocellet, una altra marca de la casa.

Aquest ha estat segurament l'any del Joan, un dels il·lustradors que s'ha donat a conèixer més ràpidament els últims temps. Els seus últims treballs han estat "Avis i Àvies", de Teresa Clua, i "Som solidaris", de l'Editorial Barcanova. Val a dir que el facebook, que critiquem amb raó per milers de coses, també té un costat útil com a eina de difusió. Podeu seguir també les seves aventures il·lustrades reivindicatives al bloc Joan Turu [Artista de Revista].

La sèrie inicial Joan Turu del Perdonin que no em disculpi, que constava de 12 llibres més un "fora de sèrie" que el Joan va sortejar, ha quedat reduïda a la meitat, però encara teniu exemplars disponibles a la botiga online:

Si voleu aconseguir un d'aquests exemplars únics podeu dirigir-vos a la tenda online [coberta Joan Turu] o bé venir-me a veure en alguna de les cites de l’agenda.

Moltes gràcies Joan per la teva col·laboració!

“Si canvies el punt de vista des del que mires el món, canvies el món!” - Joan Turu
títols: 
gènere literari: