Perdonin el Joan Vives!

Ens vam conèixer a Navarcles, el poble del Bages en el que vaig passar bona part de la meva infància i adolescència. El poble on va néixer Déu, segons afirmava un personatge del gran Montalván en la seva novel·la Historias de Fantasmas.

Amb el Joan, a banda d’aquest poble, tenim un altre punt en comú: de petits ja ens dedicàvem a la nostra passió i mentre jo escrivia els meus primers relats ell ja feia còmics. El Joan no es conformava amb fer 4 esbossos sinó que dibuixava àlbums complerts, grapats, i ja llavors feia sèries de personatges. Estem parlant de la dècada dels 80! Increïble.

Amb els anys ha anat perfeccionant la seva tècnica i gaudeix ara d’una mestria en el dibuix envejable. S’ha dedicat a més del còmic al disseny gràfic i al cartellisme.

cartell Joan Vives Innocentada de Manresa

Actualment, entre altres feines, es dedica a les caricatures per encàrrec, juntament amb la seva sòcia Maria Picassó, a la web www.caricates.com

Així, amb tantes coses en comú, no és estrany que haguem coincidit en algun projecte. En aquest cas, quan estava pensant en possibles recompenses pel llibre de contes Perdonin Que No Em Disculpi, la idea de dibuixar una caricatura a la coberta i el nom de qui podia fer-ho van sorgir al mateix temps. Era evident que coneixia la persona adequada!

Aquí teniu la meva caricatura d’exemple, però recordeu que per la coberta del vostre exemplar podeu demanar-li la caricatura de qui vulgueu! La persona a qui regaleu el llibre, un personatge conegut, etc. El Joan farà la vostra caricatura a retolador partint d'una imatge rebuda via correu electrònic.

Perdonin al Joan Vives!
Caricatura personalitzada de Joan Vives pel llibre de contes

Gràcies Joan per aportar el teu art al projecte!

I per si us heu quedat amb la incògnita, aquí teniu el fragment de la novel·la del Montalván:

"Y Dios me hizo caso porque es de Navarcles. -¿Quién es de Navarcles? -Dios. Es de Navarcles, como yo. Los dos somos del mismo pueblo. En cambio, si hubiera sido el de Manresa no me hubiera hecho caso. Los de Manresa se creen los dueños del mundo. Quieren ser una provincia." - Historias de Fantasmas, Manuel Vázquez Montalván
relacionat
gènere literari: 
Compartir a les xarxes socials