Perdonin la Bel Olid

L'escriptora Bel Olid presentarà el llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi a la Festa d’Exposició Efímera d'aquest dissabte a Manresa.

Intentaré explicar-vos bé la història: el Salvador Macip s’està curant de la seva aversió al conte curt a base de llegir bones autores del gènere. Com a part d’aquesta teràpia llegeix un dia el llibre “La mala reputació”, de la Bel Olid, i en fa una ressenya al seu bloc. En parla bé, el que en diu m’interessa, i com que en el seu moment ja vam debatre l’estat de salut dels relats i el recull de la Bel sembla haver funcionat de reconstituent, m’apunto el nom del llibre.

Bel Olid presentarà Perdonin que no em disculpi

El dia següent, una amiga que treballa a l’Abacus, que està sempre al dia del món literari, em recomana el bloc d’una escriptora que l’apassiona. Es tracta de Domant paraules, el bloc de la Bel. Massa coincidències. M’informo una mica més i resulta que el seu últim recull és Premi Roc Boronat 2012. Que ha escrit varis llibres més, tots premiats: l’assaig Heroïnes postmodernes: models literaris contra l’universal masculí (premi Rovelló 2010), el conte Crida ben fort, Estela (premi Qwerty al millor llibre infantil 2009), la novel·la Una terra solitària (premi Documenta 2010)... com és que no conec aquesta escriptora? Em pregunto.

Un dia més tard llegeixo al Regió7: Bel Olid aborda la dificultat de les relacions humanes a Sant Joan, la notícia de la presentació del llibre al costat de casa!

A vegades tot concorda perfectament per anar malament i a destemps, de manera catastròficament sincronitzada; a voltes tot sembla quadrar i encaixar a la perfecció perquè vagi bé; però hi ha vegades, poques, que la natura (o el que sigui) t’ho posa tan bé que t’està donant, directament, una ordre. Així que, complint-la, em dirigeixo a la presentació de la Bel a la llibreria El racó de les paraules de Sant Joan de Vilatorrada.

Allí ens coneixem. La música valenciana Clara Andrés obre la sessió amb una cançó preciosa. La Bel recita un dels contes, un magnífic clatellot que em corrobora que he fet bé d’anar-hi; que m’agrada com escriu i com recita. M’agrada també que en la presentació sembli més preocupada en parlar de violència de gènere que del seu llibre; és un tema que sembla dominar la seva agenda. Parlo, malgrat que em costa molt fer-ho en públic. Xerrem sobre les relacions de parella. Em queda un bon regust i com que el dia de la presentació no duia diners, el compro el dia següent i el llegeixo. M’encanta, i us el recomano tant si us agrada el relat breu com si us voleu afegir al grup de teràpia del Salvador ;-)

Posteriorment ens hem anat escrivint, li he passat algun conte del Perdonin, i un dia m’adono que si algú ha de presentar aquest recull de contes curts és la Bel. Així que com que no li puc demanar a París amb un ram de flors, li demano pel whatsap i em diu que SI. Visca!

Així que, ara que ja sabeu la història, us convido a venir dissabte a la presentació del Perdonin que no em disculpi. Sobretot, sobretot, si algú us ha parlat recentment d’una escriptora de relats breus que escriu molt bé i que es diu Bel Olid.

I mentrestant, si us plau, quan la natura us ho posi tot tan bé que us doni una ordre directa feu el favor de seguir-la; el món anirà molt millor. Gràcies.

Ens veiem dissabte!

relacionat
gènere literari: 
Compartir a les xarxes socials