Perdonin la Mercè Galí

La Mercè Galí, una de les il·lustradores més sol·licitades a Catalunya, ha creat una sèrie d'exemplars únics del llibre de contes curts Perdonin que no em disculpi. Però com que no en tenia prou amb il·lustrar-lo, ha cercat una nova perspectiva al llibre jugant amb el títol i amb el caràcter dels relats: la seva proposta és una cadira amb la que ens demana “A qui posaries la xinxeta?”, acompanyada del punt de llibre amb tres xinxetes vermelles.

Mercè Galí amb el llibre de contes curts

Quan vaig proposar-li la col·laboració i em va donar el SI, no parava de content. A la primera reunió va quedar clar que ambdós anem per feina i no podem deixar d’empènyer per tirar endavant els nostres somnis. A més vaig descobrir que ha compartit mestra amb la Sandra March, fet que ens recorda la importància dels i les mestres que passen per la nostra vida.

La Mercè és molt coneguda i valorada en el món editorial. Ha estat sel·leccionada per participar a la Biennal de Bratislava aquest 2013 amb dos llibres: "Lluís Llach, de gran vull ser cantautor i "Guirigall al mercat" de l'editorial Efadós. Ha treballat en diferents llibres de poesia per a nens i amb "Poesies amb suc", de Miquel Desclot (ed. La Galera), que va ser un llibre amb molt d'exit. Aquest Desembre ha sortit El Domador de Paraules, un altre recull del mateix autor -amb el que fan un gran tàndem!

A més d’il·lustrar llibres també és col·laboradora habitual al TATANO i a CAVALL FORT, revista en la que varen fer-li una entrevista molt interessant: Els il·lustradors som una mica nens. Ens ho passem bé fent la nostra feina.

Llibre de contes i punts amb xinxetes

Quan vaig tenir la sèrie acabada a les mans em vaig adonar que era una de les millors pàgines escrites a Llibres Artesans. Les sobrecobertes són totes diferents, amb un gravat al sucre en un deliciós paper Super Alfa de 250 grams i amb les xinxetes pintades a mà. La coberta interior està serigrafiada, i els punts inclouen tres xinxetes i una tarja amb la història de la xinxeta.

La idea era que, de la mateixa manera que els meus relats són gamberros, la Mercè volia fer un gest en aquest sentit. Després de pensar quina era la trastada més típica que feia de petita, va trobar un text que li anava com anell al dit sobre l'origen de la xinxeta. El punt del llibre és per poder entregar en mà quelcom que inciti a la gent a fer aquesta acció: les xinxetes!

Llibre de relats amb la coberta gravada de la Mercè Galí

Aquesta sèrie ha tingut un èxit escandalós des del primer dia a l'Arts Libris i està pràcticament exhaurida. És possible que trobeu els últims exemplars a la Llibreria Papasseit o bé a l'Armari d'Eco, al barri vell de Manresa, però no us ho puc assegurar: com més trigueu, menys possibilitats teniu!

Moltes gràcies Mercè! I fins molt aviat.

actualització: sèrie exhaurida el 29/03/2014

relacionat
gènere literari: 
Compartir a les xarxes socials