Perdonin la Susanna Ayala!

Vaig descobrir la Susanna a la Taberna dels Predicadors de Manresa, però no va ser fent unes birres sinó contemplant una peça seva de fusta que hi ha exposada. Més endavant si que ens vam conèixer i vaig anar descobrint la seva obra en diferents exposicions o bé al seu taller. És una de les artistes que participa en el projecte per publicar el llibre de contes curts Perdonin Que No Em Disculpi.

Susanna Ayala, obra personal pel Perdonin

De tant en tant sorgeix amb algú el debat sobre l’especialització en l’art. Jo ho tinc molt clar i ho podria resumir així: el negoci està muntat perquè siguem especialistes, així que si vols viure d’això faràs bé en centrar-te en un microcamp. Però les persones per les que l’art és una forma d’expressió normalment emprem moltes tècniques diferents. Cada una és una eina que et facilita expressar-te, de manera que la diferència entre escriure un aforisme o bé fer una fotografia és que un s’adequa més o menys que l’altre a allò que vols expressar. Penso, en definitiva, que tota persona és capaç d’expressar-se a través de diferents vies i que això és el més natural. L’ultra especialització és conseqüència d’un sistema mercantilitzat, a la vegada reflex d’una societat utilitària en la que se suposa que hem de fer només una cosa al llarg de la nostra vida.

Susanna Ayala, obra acabada pel Perdonin

La Susanna, en canvi, domina varis camps de l’art i se sol expressar mitjançant el gravat, la il·lustració, la fusta... també realitza peces de roba i és una molt bona dissenyadora gràfica.

Així doncs, és una companya perfecta per qualsevol projecte artístic (de fet coincidim també en l'organització del Mercat d'Art Somiatruites), i va ser una de les persones en les que vaig pensar quan se’m va ocórrer fer un llibre de contes curts com el Perdonin amb totes les portades diferents.

Ella es va mostrar entusiasmada amb la idea i de seguida va voler col·laborar. D’aquí va sorgir aquesta obra, als baixos de casa seva, i la idea del mosaic de gravats, una recompensa que teniu disponible a la pàgina de micromecenatge del llibre al verkami.

Perdonin a la Susanna Ayala!
Susanna Ayala, gravat en mosaic pel Perdonin

Podeu veure les fotos de la sessió sencera als àlbums picasa de llibres artesans: Susanna Ayala col·labora amb el "Perdonin que no em disculpi". Podeu també seguir l'obra de la Susanna en el bloc que ha creat recentment: LAYALA - Il·lustració + disseny + molt. Moltes gràcies Susanna!

relacionat
gènere literari: 

Comentaris

gràcies a tu per fer bellugar el cul als artistes manresans!

molta salut!

Compartir a les xarxes socials