Perdonin Que No Em Disculpi al Regió7!

Un Llibre de Contes amb Portades Signades per Cinc Artistes Bagencs
Pepa Mañé - diari Regió7 - Manresa 12/09/2012

Ferran cerdans, llibre de contes al diari Regió7

Ferran Cerdans Serra (Santpedor, 1974) diu que quan era petit demanava llibres en comptes de joguines. La fal·lera de llegir el va portar a escriure, i el primer llibre que va publicar va ser Revolta Alcalina. A les lletres hi afegeix el seu gust artístic i, d'aquesta manera, va néixer Llibres Artesans, el seu projecte editorial. Llibres Artesans té el seu origen l'any 2002, amb Enfilall Anecdòtic, una tira amb sis poemes que Cerdans va acompanyar amb roses i va vendre per Sant Jordi en una parada al Passeig de Pere III de Manresa. Des de llavors, instal·lat a la capital del Bages, ha editat una mitjana de dos llibres per any, de poemes, d'aforismes o de contes, editats completament artesanalment: tallats un per un, cosits a mà i amb cobertes úniques. Les tirades eren d'una mitjana de 30 o 35 exemplars.

Ara, Cerdans, que ha estudiat disseny gràfic a l'Escola d'Art de Manresa, s'ha proposat que la seva producció literària trobi la manera "d'arribar a tothom, però conservant l'esperit únic dels exemplars de Llibres Artesans". Per això impulsa la segona edició de Perdonin que no em disculpi, un recull que passarà de 15 a 35 contes de "crítica social irònica i divertida". La idea és fer una tirada mínima de 500 exemplars. Per començar, un centenar tindran portades úniques. No hi haurà dos exemplars iguals: l'interior serà d'impremta però les cobertes s'il·lustraran a mà: una per una. En aquest projecte, per al qual Cerdans busca finançament a través de la plataforma Verkami (de moment ha aplegat 614 dels 1.950 euros necessaris), hi participen el mateix autor i cinc artistes del Bages: Susanna Ayala, Pep Pérez, Joan Vives, Marc Dko i Jenifer Ambròs. Cadascun proposa il·lustracions per a les cobertes "segons les sensacions que els han inspirat els relats". Els micromecenes, i futurs lectors, tenen a l'abast triar entre tot aquest ventall de propostes [www.llibres-artesans.com/perdonin]. Abans que cadascú s'endugui el llibre a casa, té la idea d'aplegar-los tots en una festa-exposició.

LES DIVERSES COBERTES

 • 1- De l'autor, dues opcions
  Ferran Cerdans signa dues opcions: amb la imatge impresa i retolats a mà o nomès retolada a mà. De cadascuna n'hi haurà 100 exemplars. A més, 10 exemplars a retolador amb plantilla de Mole The World.

 • 2- Joan Vives, el caricaturista
  El navarclí dibuixarà la caricatura que el lector esculli.

 • 3- Marc Dko, l'art del grafit
  També hi haurà 10 exemplars fets amb esprai i retolador amb plantilla del grafiter manresà.

 • 4- Pep Pérez, el còmic
  Hi haurà 10 còmics únics amb les portades fetes per Pep Pérez.

 • 5- Jenifer Ambròs, portades dobles
  Hi haurà 6 duets de portades que combinen el bé i el mal amb dibuix a llapis i anilines.
relacionat
notícies: 
gènere literari: 
Compartir a les xarxes socials