“Cada vegada es valoren més els llibres artesans manuscrits”

Ferran Cerdans: “Cada vegada es valoren més els llibres artesans manuscrits” Ester Puig, Manresa - elsetmanari.cat - 13/03/2015

Entrevista a l'escriptor i autor de "Llibres artesans", Ferran Cerdans.

Ester Puig a Ferran Cerdans Serra de Llibres Artesans

Ester Puig: Presentes la proposta de "Llibres artesans" amb “poemes comestibles”, dins d’aquesta edició de BaHiMa. Què hi podem trobar?

Ferran: Hi ha una mostra del meu treball. Sóc escriptor artesà i elaboro els meus propis llibres. He dut de tot: Llibres de contes curts, aforismes, poemes, manuscrits i altres formats. Amb “poemes comestibles” utilitzo tintes amb olis essencials perquè el lector pugui llegir els poemes i, al mateix temps, olorar-los.


E.P.: Què significa per a tu participar en aquest projecte?

Ferran: És una bona oportunitat per a poder mostrar el meu treball durant tres dies, en un local pròxim a la Plaça Major. El carrer Sant Miquel es força concorregut i per tant, aquest tipus d’iniciatives donen vida al Centre Històric de la ciutat. Normalment quan vaig a fires disposo d’una taula de 2 metres. Aquí tinc un local enorme i preciós!

E.P.: En què consisteix el projecte “Llibres artesans”?

Ferran: "Llibres artesans" és un projecte personal i literari que va néixer fa aproximadament 13 anys. La base principal del meu projecte són els escrits literaris. Quan faig llibres manuscrits elaboro la coberta, l’interior, etc. És un procés complex, cada llibre és diferent i els personalitzo. Utilitzo diferents tipus de paper i per a cada projecte, escullo el més adequat! Actualment, em dono a conèixer a les fires. Per Sant Jordi, tindré una parada al Passeig de Manresa. Tothom qui vulgui pot conèixer millor el meu projecte al web www.fcerdans.net

E.P.: T’hi pots guanyar la vida?

Ferran: Sí, concretament des del segon trimestre de l’any 2014. Abans havia estat soldador, etc. Mai he deixat el món literari, des de sempre m’ha fascinat. És una sort poder viure del que t’agrada.

E.P.: Quin cost té un llibre artesà?

Ferran: Depèn el llibre. Si per exemple es personalitzat (manuscrit, enquadernació, etc.) té un cost aproximat de 25 euros. Tot i així, els llibres artesans que produeixo es mouen entre 20-25 euros, són més assequibles del que tothom es pensa.

E.P.: Què vols mostrar a través de les teves creacions?

Ferran: M’agrada mostrar el valor que té l’artesania, avui en dia s’ha perdut bastant aquest concepte. M’agrada fer peces úniques a preus assequibles. Realment, estan a l’abast de tothom!

E.P.: El llibre artesà pot conviure amb el llibre electrònic?

Ferran: Sí, quan vaig començar tothom em deia que s’acabarien suprimint els llibres. Sort que no en vaig fer cas! (riu). El llibre electrònic conviu perfectament amb el llibre de paper. Des de la meva experiència, cada vegada es valoren més els llibres artesans manuscrits!

relacionat
notícies: 
Compartir a les xarxes socials