Els Llibres Artesans en directe

Artesania
SERVEI DEMOSTRACIÓ

Servei Escriptor artesà

Servei de Llibres Artesans per a fires i mercats d’artesania, del llibre, etc. L’Escriptor artesà Ferran Cerdans Serra realitza els seus llibres a mà en públic, escrivint fulla a fulla, pàgina a pàgina, i després cosint-les en algun dels seus formats propis. Es pot observar tot el procés de creació d’aquestes obres úniques en petites sèries, que es deixen assecar i que el públic pot anar llegint i comprant.

Llibres Artesans en directe


Aquest és un servei únic, que va més enllà de la mostra artesana. Permet veure com es creen, en directe, les obres úniques de l’escriptor artesà Ferran Cerdans Serra. Partint de texts propis, anirà escrivint, fulla a fulla, diferents llibres poema en obert, de cara al públic.A més dels llibres també escriurà altres artefactes literaris, com els punts de llibre manuscrits, targetes amb aforismes, etc. tot basat en texts propis. Qui passi per davant de la parada podrà veure l’execució de diferents tècniques i diversos formats de Llibres Artesans.

Llibres i altres artefactes literaris

El llibre principal per escriure en directe és el Fullam de tardor. L’autor durà un feix de fulles, amb les bases pintades i seques, i les anirà escrivint a mà amb tinta negra. Els Fullams es fan amb papers de cotó artesà ecològic.Fulla a fulla, es van escrivint a mà amb texts propis en format hiperbreu: aforismes, microcontes, pensaments… Amb cànem i tinta nega Indian, sense pauta a sota, improvisa cada línia del text per adequar-la a la forma de la fulla, ja que totes són diferents.Les fulles, un cop escrites, es van penjant per deixar-les assecar. Tant bon punt la tinta és eixuta l’autor pot cosir-les formant un llibre, o bé es poden adquirir per separat d’una en una. D’aquesta manera es van venent al mateix temps que es fan els llibres, i es mostra tot el procés. Fet el mateix dia, en viu, cadascun d’aquests llibres és una obra única.Punts de llibre manuscrits

A més dels Fullam, l’escriptor artesà realitzarà altres artefactes literaris durant la demostració. En el cas dels punts de llibre, s’escriuran sobre les bases pintades amb aquarel·la, que es duen fetes de casa i que són obra de l’aquarel·lista Eva Elias.A partir d’aquestes bases, l’escriptor anirà diferents aforismes i microcontes, escollits entre els més curts de tota l’obra per raons d’espai. Un cop escrits, s’aniran exposant penjant d’un cordill amb agulles d’estendre. El públic pot adquirir-los els punts a mesura que es van assecant. Una obra única feta a mà al seu davant.

Interaccions amb el públic

Durant la mostra artesana, no només es van fent els llibres propis, sinó que hi ha interacció amb el públic. Els visitants de la fira poden suggerir texts diferents. L’autor està a la disposició per escriure els texts que li demanin i entregar-los en els diferents formats, tintes i colors disponibles.


Sol·licitar aquesta activitat

No dubteu en contactar amb nosaltres si voleu incorporar aquesta activitat a la vostra programació o bé celebrar-la en un àmbit particular. Sigui on sigui, ho passarem bé. Moltes gràcies!

fitxatecnica: 

Nom: Servei Escriptor artesà de Llibres Artesans
Descripció: L’escriptor artesà Ferran Cerdans Serra realitza els seus llibres a mà en públic, pàgina a pàgina, fulla a fulla, de manera que es pot observar tot el procés de creació de les seves obres úniques en formats propis originals. Servei de Llibres Artesans per a fires i mercats.
Ofert per: Ferran Cerdans Serra de Llibres Artesans.