Taller de còmic reciclat

Totes les edats

Taller de còmic reciclat

Canviem la història!

En el taller de còmic reciclat, amb unes tisores i uns retoladors de colors, reciclarem vinyetes i crearem històries noves canviant l'ordre, afegint diàlegs, modificant-los... Si detectem algun tòpic sexista canviarem el missatge. En acabar ens endurem un còmic cap a casa. O dos! Impartit per Ferran Cerdans Serra.

Un taller de narrativa visual

Heu llegit tantes vegades els vostres còmics i historietes que ja us les sabeu de memòria? Amb unes tisores i uns quants retoladors de colors, reciclarem les vinyetes i crearem històries noves i diferents; retallant, enganxant, canviant l'ordre, afegint diàlegs o bé modificant-los, etc. Al mateix temps, si detectem algun tòpic o punt de vista sexista, mirarem de donar-li la volta retallant i afegint fins a canviar el missatge i transformar-lo en una nova història igualitària. Com tots els tallers de Llibres Artesans, es tracta de donar eines de baix cost que ens serviran per sempre més.

Imatges del taller de còmic reciclat

taller de còmics reciclats - Un dia de conte, 2014

taller de còmics reciclats - Un dia de conte, 2014

Materials i funcionament del taller

Els materials d’aquest taller, com tots els altres de Llibres Artesans, són molt senzills i es poden trobar arreu. La matèria prima seran còmics, TBOs, revistes i tires de diaris vells per reciclar. Si esteu al cas en podeu trobar un munt al costat d’un contenidor qualsevol dia d’aquests. Teniu també els pdfs amb les bafarades, que són elements que donen una nova dimensió a tot el relat. Aquestes bafarades les podeu descarregar, les imprimim en papers de colors reciclats i les posem a disposició de qui hi participi, que només les haurà de retallar i enganxar on vulgui. Necessitarem també retoladors per escriure els diàlegs, dibuixos i efectes com ara llamps, sensació de velocitat, etc. El llibre el farem sobre una base de paper allargada i blegada en acordió, normalment la cara sense imprimir d’un cartell de cinema. Sobre aquesta base construirem la nostra història, retallant i enganxant paisatges i personatges, afegint les bafarades i els diàlegs. Normalment només cal una petita empenta inicial i deixar que la imaginació faci tota la resta!

Bafarades en pdf per descarregar, imprimir i retallar:

fitxa tècnica
Nom: Taller de còmic reciclat
Tipus: Narrativa
Impartit per: Ferran Cerdans Serra
relacionats
títols: 
Compartir a les xarxes socials