Millorem l’accessibilitat del quadern d’autor

Imprès adjunt accesible amb lletra gran per a persones amb dificultats visuals. Un mar degota, quadern d'autor.

Amb el recent número 16 del quadern d’autor Un mar degota, una subscriptora em va transmetre el problema que necessita una lupa per a llegir els relats, un estri que alenteix molt el ritme de lectura i, a més, fatiga la vista.

La mida de la tipografia del mar degota, però, és l’habitual d’una revista. No puc fer-la més gran per a tothom perquè això implicaria un munt de pàgines més.

Llavors, per facilitar-li la lectura sense renunciar al format original del quadern, li he facilitat un adjunt imprès amb tots els textos en mida gran.

Un cop resolt aquest problema personal, el pas següent és obrir-lo a totes les subscripcions. Cada cop som més les persones amb problemes visuals. En molts casos, això s’ha agreujat aquests mesos de confinament i teletreball, a causa de l’increment de les hores que ens passem davant d’una pantalla.

Quadern d'autor Un mar degota amb l'imprès adjunt accesible amb lletra gran per a persones amb dificultats visuals.

A partir d’ara, doncs, si teniu alguna dificultat visual, podeu demanar la versió accessible. Rebreu el vostre exemplar amb un adjunt imprès, en A4, amb tots els textos en lletra gran. Tan sols heu d’escriure sol·licitant aquesta opció, que no implica cap cost i que seria l’equivalent als formats de llibre de lectura fàcil.

Per a mi és molt important aquesta adaptació perquè, encara que suposa una de les primeres barreres d’exclusió, sovint s’obvia o no se li dóna l’atenció que mereix. Per aquest motiu vaig crear el regle de lectura, molt abans de tenir problemes jo mateix, i segueixo pensant com fer la vida més fàcil i millorar l’accessibilitat a qui pateix dificultats visuals.

En aquest sentit, enguany començaré a fer proves per als àudio llibres. M’agradaria convertir, a llarg termini, tots els meus llibres a format àudio. Qui sap, potser algun dia fins i tot podreu escollir entre llegir i/o escoltar el mar que degota.

relacionat
títols: 
notícies: 
Compartir a les xarxes socials