Un mar degota

“Un mar degota” és un quadern trimestral de l'autor de Llibres Artesans, Ferran Cerdans Serra, en exclusiva per a les persones que donen suport al projecte literari mitjançant una subscripció anual [Opcions de subscripció]. Té format de dossier i s’acompanya d’obra d’art original en una butxaca, fet pel qual l'anomenem "revista d'autor". El primer número va ser el de l'estiu de 2016 i la periodicitat és trimestral, coincidint amb cada estació de l'any.

Un mar degota n.9, estiu de 2018. Revista d'autor de Ferran Cerdans Serra.

Finestra oberta al procés creatiu

Aquesta publicació es planteja com un germinador en el qual les persones subscrites poden gaudir del procés de creació de les diferents obres segons van sorgint: narrativa breu, micronarrativa, assaig, fotografia, linogravat, art en paper, cal·ligrafia…

Vindria a ser, doncs, una finestra oberta al procés de creació.

La carpeta que engloba tot aquest contingut és, a la vegada, un suport ideal per a obra artística, i cada número té una coberta original, feta a mà.

Un mar degota n. 11, hivern de 2019. Revista d'autor de Ferran Cerdans Serra.

Els ritmes de la vida

Els temes i les sèries apareixen en onades, i a voltes cristal·litzen en números monogràfics. Al mateix temps, els llibres (Foto llibre Alai, Marrameus, reculls de narrativa breu, micronarrativa, assaig…) es van escrivint en paral·lel.

La revista permet, doncs, acompanyar l'autor en els diferents estadis pels quals va passant. Per ajudar a mostrar i a entendre aquest ritme personal, la periodicitat és trimestral i coincideix amb els canvis d’estació de l’any.

Programada per arribar als 100 números —segons els càlculs, seria el moment de jubilar-se, a 67 anys—, tenint en compte com van les coses potser l’haurem de prorrogar.

Imprès adjunt accesible amb lletra gran per a persones amb dificultats visuals

Accessibilitat millorada

Des del número 16, la primavera de 2020, si teniu alguna dificultat visual podeu demanar la versió accessible del quadern. Rebreu el vostre exemplar amb un adjunt imprès, en A4 de color blanc, amb tots els textos en lletra gran. Tan sols heu d’escriure sol·licitant aquesta opció, que no implica cap cost i que seria l’equivalent als formats de llibre de lectura fàcil.

Per a mi és molt important aquesta adaptació perquè, encara que suposa una de les primeres barreres d’exclusió, sovint s’obvia o no se li dóna l’atenció que mereix. Per aquest motiu vaig crear el regle de lectura, molt abans de tenir problemes jo mateix, i segueixo pensant com fer la vida més fàcil i millorar l’accessibilitat a qui pateix dificultats visuals.

Lletres de pel·lícula (I): Young and innocent (1937)

Col·leccionable de pel·lícula

La sèrie Lletres de pel·lícula, que es col·lecciona com a part integral de la revista, interessarà a qualsevol persona amant del cinema.

Es tracta de reproduccions en paper de texts manuscrits que apareixen en films, que fan el salt de la pantalla a les vostres mans. Per a seleccionar els manuscrits a reproduir, en valoro la bellesa o importància artística, estètica o cal·ligràfica però, sobretot, que tinguin un paper (mai millor dit) important en la pel·lícula.

Les reproduccions que faran el salt de la pantalla a les vostres mans seran fonamentals o destacades -però evitaré donar pistes que puguin treure emoció a la pel·lícula. Més endavant, fins i tot podríem quedar per veure’n alguna si la passen a la Filmoteca o en algun cinema. De temps en tindrem. De temps, al mar que degota, en tenim molt.

N'han parlat

Com aconseguir aquesta revista d'autor

"Un mar degota" és una recompensa en agraïment a una donació anual per donar suport al projecte literari Llibres Artesans. Com a tal, l'única via per aconseguir-lo és mitjançant subscripció. Amb el nivell 1, teniu dret als 4 números de la revista, que rebreu a casa o bé entregada en mà per l'autor. Amb el nivell 2, a més, podeu triar un llibre gratis de tot el catàleg de Llibres Artesans. Moltes gràcies!

Subscripció anual a la revista, 4 exemplars l'any.

La revista d'autor, 4 exemplars l'any.

Rebràs, periòdicament (4 números l'any, un per estació), la revista d'autor exclusiva UN MAR DEGOTA.

Publicació artesana, feta a mà per l'autor, amb narrativa breu inèdita, articles, esbossos, aforismes comentats, microcontes, mostres de projectes en curs, detalls de nous projectes en etapa de gestació, dibuixos, esborranys, pensaments... i obra visual realitzada expressament per a la revista. La tirada és numerada i limitada a les persones que donen suport al projecte. Podeu optar entre la subscripció mensual o bé l'anual, amb la que us estalvieu 4,80 € cada any.


4,40 € /mes

Un mar degota

Revista d'autor trimestral.

Subscripció segura via Paypal. Renovació automàtica mensual, que podeu cancel·lar en qualsevol moment.


48 € /any

Un mar degota

Revista d'autor trimestral.

Subscripció segura via Paypal. Renovació automàtica anual, que podeu cancel·lar en qualsevol moment.

Subscripció anual a la revista, 4 exemplars l'any, més un llibre anual de Libres Artesans.

La revista d'autor més un llibre anual.

Rebràs, periòdicament (4 números l'any, un per estació), la revista d'autor exclusiva UN MAR DEGOTA, amb material original del procés d'escriptura, esbossos del procés de disseny, proves cal·ligràfiques i de color, nous microcontes i aforismes escrits a mà... adjunt a la revista. La tirada és limitada a les persones que donen suport al projecte a través de donacions.

També obtindràs un dels Llibres Artesans cada any, opció que podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres. El llibre el podràs escollir entre els llibres poema de Llibres Artesans, llibres d'artista, novetats o de fons, amb una pàgina de text afegida segons les teves indicacions si així ho prefereixes. Més informació: Opcions per a la recompensa anual.

Podeu optar entre la subscripció mensual o bé l'anual, amb la que us estalvieu 4,80 € cada any.


6.65 € /mes

Un mar degota + Llibres Artesans

Revista d'autor trimestral més un llibre de recompensa anual.

Subscripció segura via Paypal. Renovació automàtica anual, que podeu cancel·lar en qualsevol moment.


75 € /any

Un mar degota + Llibres Artesans

Revista d'autor trimestral més un llibre de recompensa anual.

Subscripció segura via Paypal. Renovació automàtica anual, que podeu cancel·lar en qualsevol moment.

Moltes gràcies per fer-ho possible!

fitxa tècnica

Títol: Un mar degota.
Autor: Ferran Cerdans Serra.
Copyright: Ferran Cerdans Serra.
Llicència: Llibres Artesans v0.2 o posterior.
N. de pàgines: 16/20, segons el número.
Publicat per Llibres Artesans l'estiu de 2016 (Primer número).
Periodicitat: trimestral, un a cada estació de l'any.
Idioma: Català.

relacionats
títols: 
Compartir a les xarxes socials